Audi Q6 E-tron Sportback: nieuwe platgeslagen elektrische SUV

Porsche en Audi hebben zich de afgelopen tijd druk gemaakt met de ontwikkeling van een volledig nieuw platform dat bestemd is voor hoger in de markt gepositioneerde elektrische auto’s. Die nieuwe modulaire basis heet Premium Platform Electric (PPE) en zal door Porsche onder meer gebruikt worden voor de volledig elektrisch aangedreven nieuwe Macan. Audi gaat het PPE-platform – dat je kort door de bocht gezegd kunt zien als het ‘premium’ equivalent van de MEB-basis – onder meer toepassen onder de productieversies van de A6 E-tron Concept en A6 E-tron Avant Concept. Bij het merk debuteert de PPE-techniek echter onder de Q6 E-tron, een splinternieuwe elektrische SUV die afgaande op deze nieuwe spionagefoto’s ook een Sportback-versie krijgt.
Spionagefoto Audi Q6 e-tron
Met SUV’s doe je als autofabrikant goede zaken en ook met SUV-derivaten met een sterker aflopende daklijn trachten automerken de autokoper en masse de showrooms binnen te trekken. De Audi Q5 heeft een dergelijke Sportback-versie en ook van de E-tron en Q4 E-tron bestaan Sportback-smaken. Het is dan ook niet geheel verrassend dat Audi ook de Q6 E-tron een Sportback-versie krijgt. Die Q6 E-tron Sportback wordt precies wat je verwacht: een Q6 E-tron met een eerder aflopende daklijn, minder hoofdruimte achterin, maar een marketingtechnisch sportiever imago.
Audi Q6
Net als de reguliere Q6 E-tron en de op stapel staande A6’en E-tron krijgt ook de Q6 E-tron een front met daarin over twee verdiepingen verdeelde verlichting. De led-dagrijverlichting krijgt bovenaan een plek, de daadwerkelijke koplampen nestelen zich er een verdieping onder. De Audi Q6’en gaan niet als opvolger van de huidige simpelweg E-tron en E-tron Sportback geheten SUV’s gelden. Die auto’s staan op het punt technisch opgewaardeerd te worden en gaan na hun facelift mogelijk als Q8 E-tron en Q8 E-tron Sportback door het leven. De Q6’en E-tron nestelen zich tussen de Q4’s en ‘Q8 E-tron’. Ook geldt het Q6-duo niet als opvolger van de Q5 die met verbrandingsmotoren beschikbaar is, daar komt namelijk gewoon een nieuwe generatie van.
Zowel de nieuwe Q6 E-tron als de Q6 E-tron Sportack ziet straks in het Duitse Ingolstadt het levenslicht. Het PPE-platform dat de auto’s gaat huisvesten heeft een boordspanning van 800v en kan derhalve laadvermogens van tot 350 kW aan. Waarschijnlijk laat Audi de Q6 E-tron eind dit jaar zien, de Sportback-variant verschijnt mogelijk later ten tonele.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy