Bilstein introduceert speciale dempers voor campers

Bilstein komt met een speciale lijn van zijn B6 geheten schokdempers die de toevoeging ‘Camper’ krijgt. Die speciaal voor campers ontwikkelde reeks dempers is er logischerwijs niet op gericht om je kampeerauto als een hot hatch de bocht om te jagen.
Volgens Bilstein zijn de schokdempers van veel op bestelwagens en -bussen gebaseerde campers veelal geschikt voor het hogere wagengewicht. “De veren van bedrijfswagens zijn ontwikkeld op een variabele lading, maar campers zitten door hun ombouw vaak tegen het maximum wagengewicht.” Volgens Bilstein is het comfort dat veel campers bieden vaak dan ook beneden niveau en laat ook de stabiliteit in bochten te wensen over.
De B6 Camper-lijn dempers van Bilstein komt onder meer beschikbaar voor de Fiat Ducato (vanaf 2006). Volgens Bilstein ruim de helft van de in Europa verkochte campers een auto op basis van deze bedrijfswagen. Uiteraard zijn de dempers ook geschikt voor de Ducato-equivalenten van Citroën (Jumper) en Peugeot (Boxer). De B6 Camper-dempers leveren volgens de fabrikant minder rijgeluiden op, bieden meer stabiliteit en moeten het algehele rijcomfort verhogen. Op termijn komt Bilstein ook met progressieve dempers voor campers, exemplaren waarbij de mate van demping afhankelijk is van de belasting.
Op jacht naar informatie over kampeerauto’s in de vorm van nieuws én tests? Met AutoWeek Campers blijf je volledig op de hoogte van het nieuwe en gebruikte camperaanbod en alles wat een camper te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy