Ford Flex (2014) – In het Wild

Hoe geef je een enorme, zevenzits cross-over een unieke en zelfs enigszins sympathieke uitstraling? Dat is niet makkelijk, maar Ford deed in 2008 een goede poging met de Flex. Deze auto was wat lager dan een echte SUV en zag er met zijn kaarsrechte lijnen, verticale kont en stoere neus heel anders uit dan alle andere auto’s in deze categorie. De strepen op zijkant en kont zijn een verwijzing naar de met hout behangen ‘woody’-stationwagens van weleer, en daar doet hij inderdaad wel wat aan denken. Zoals zoveel ogenschijnlijk geniale auto’s kreeg de Flex niet het eeuwige leven: hij ging in 2019 uit productie en kreeg helaas geen opvolger.
Deze specifieke Flex komt uit 2014 en dat maakt het een auto van na de facelift. De auto oogt met zijn modernere koplampen en grille wat chiquer dan een vroege Flex, zoals het exemplaar dat in 2015 in deze rubriek voorbijkwam. Sowieso lijken we hier te maken te hebben met een lekker riante versie, met een tweekleurige koets en fraaie wielen. Hoewel de modelnaam in koeienletters op neus én kont staat uitgesmeerd, kreeg de RDW-medewerker het bij import in 2019 voor elkaar om er een ‘Ford Sport Utility’ van te maken. Wij weten echter prima wat het is, en jij (nu) ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy