BMW M240i Coupé aangepakt door AC Schnitzer

Naar verwachting krijgt de nieuwe M2 een vermogen van zo’n 450 pk. De huidige M240i Coupé heeft een 374 pk sterke 3.0 zes-in-lijn onder de kap liggen, dus daar zit nog een aardige ruimte tussen. AC Schnitzer vult dat gat op en tilt het vermogen van de M240i met een stukje software naar 420 pk en 600 Nm koppel, wat neerkomt op een vermogenswinst van 46 pk en 100 Nm. Ook levert AC Schnitzer een sportuitlaat met vier eindsierstukken voor de M240i, waarmee de zescilinder meer een keel op moet kunnen zetten. Of die uitlaat nog een stukje extra vermogenswinst met zich meebrengt, vertellen de Duitsers niet.
De vermogensupgrade en de uitlaat zijn enkel voorbehouden aan de M240i, dat geldt ook voor de sportveren. Daarmee kan de M240i Coupé tot 25 millimeter dichter bij het asfalt liggen. De overige upgrades die AC Schnitzer aanbiedt zijn ook te monteren op de andere motorversies van de 2-serie Coupé. Daarbij gaat het om 19- of 20-inch lichtmetalen wielen, spoorverbreders en diverse aerodynamische upgrades. Daarbij kun je kiezen uit een voorspoiler, spoilerlip op het kofferdeksel en een dakspoiler. Of je vinkt gewoon alles aan, dat kan natuurlijk ook. Om het af te maken plakt AC Schnitzer de 2-serie Coupé desgewenst vol met eigen naamstickers. Voor het interieur laat AC Schnitzer het bij een met leer en Alcantara bekleed sportstuurwiel.
BMW M240i door AC Schnitzer
Goedkoop zijn de upgrades door AC Schnitzer overigens niet. De vermogensupgrade voor de M240i kost bijvoorbeeld al €4.308, voor het uitlaatsysteem en de sportveren moet je nog eens respectievelijk €3.888 en €2.071 achterlaten in Aachen. Ook de wielen zijn met prijzen van circa €4.500, afhankelijk van welke banden je kiest, niet goedkoop. De spoilers hebben met bedragen van €434 tot €890 een bescheidener prijskaartje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy