VinFast: vanaf 2024 solid-state accu's in elektrische auto's

In 2021 liet Vinfast weten een memorandum van overeenstemming te hebben getekend met ProLogium, een Taiwanees bedrijf dat solid-state accucellen ontwikkelt. De samenwerking tussen de Vietnamese fabrikant en ProLogium is nu concreter. VinFast investeert via een dochteronderneming van moederbedrijf Vingroup tientallen miljoenen in ProLogium. Daarnaast geeft VinFast aan wanneer het elektrische auto’s met solid-state accu’s verwacht te kunnen leveren.
VinFast en ProLogium kruipen de komende jaren dichter naar elkaar toe. Zo gaan de twee bedrijven overeenkomsten aan om accupakketten met solid-state technnologie van ProLogium te maken. De twee bedrijven zijn onder meer overeengekomen dat ProLogium alles op alles zet om vanaf 2024 solid-state accu’s te gaan leveren aan VinFast die het merk in zijn toekomstige nieuwe generatie elektrische auto’s stopt. ProLogium slingert in 2023 al de productie aan van de nieuwe accu’s. Het gros van de productiecapaciteit komt ten goede aan VinFast. ProLogium en VinFast zeggen verder dat er wordt nagedacht over het eventueel samen opzetten van een nieuwe productiefaciliteit om solid-state accu’s in Vietnam te gaan bouwen.
Solid-state accu’s worden gezien als de absolute heilige graal wat accutechniek betreft. Zij hebben een hogere energiedichtheid, zijn opgewassen tegen hogere temperaturen en zouden een langere levensduur hebben dan conventionele lithium-ion-batterijen. Waar lithium-ion exemplaren een vloeistof als verbinding tussen de twee polen gebruiken, is dit bij de solid-state accu’s een vaste stof.
Begin 2022 startte VinFast met gepaste bombarie zijn Europese modeloffensief. Het presenteerde een hele reeks elektrische modellen waarvan de eerste twee dit jaar in Nederland op de markt komen: de VF 8 en VF 9.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy