Vernieuwde Audi E-tron en E-tron Sportback in beeld

Vier jaar geleden kwam Audi met de E-tron, zijn eerste volledig elektrische SUV waar het de voorheen voor plug-in hybride motorvarianten gebruikte toevoeging e-tron als modelnaam op plakte. In 2019 kreeg de E-tron gezelschap van de E-tron Sportback, een variant met een sterker aflopende daklijn die daarmee het Sportback-predicaat claimde. Op deze nieuwe set spionagefoto’s is zowel de vernieuwde E-tron als E-tron Sportback te zien, aangescherpte SUV’s waar we later dit jaar meer van verwachten te zien.
Het elektrische tweetal hangt aan de voor- en achterzijde nog vrij stevig in de camouflageplakkers, al zien we al iets van de nieuwe wijze waarop Audi de grille van dea auto’s invult. Daarnaast past Audi de verlichting rondom op subtiele wijze aan. Reken onder meer op een gemoderniseerd infotainmentsysteem – eventueel met nieuwe schermen – en op de komst van nieuwe materialen en kleurcombinaties.
Interessanter is wat de vernieuwde E-tron en E-tron Sportback op technisch vlak te bieden hebben. Het is namelijk niet ondenkbaar dat Audi de elektrische SUV’s bij het bijpunten ook op technisch vlak verbeterd. Mogelijk heet de E-tron straks ook helemaal geen E-tron meer. Er gaan immers geruchten dat Audi zijn grootste elektrische SUV’s omdoopt tot Q8 E-tron en Q8 Sportback E-tron. Dat zou niet heel verwonderlijk zijn, daar de E-tron nu een modelnaam heeft die bij de Q4 e-tron als toevoeging wordt gebruikt om aan te geven dat het een model met een elektrische aandrijflijn is.
Sinds de Nederlandse marktintroductie van de E-tron en E-tron Sportback heeft Audi er in ons land ruim 9.500 exemplaren van verkocht. In 2019 vonden 4.119 E-trons een Nederlands baasje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy