Modeljaarupdate voor Toyota Highlander

Medio dit jaar voerde Toyota een modeljaarupdate door op de RAV4 en nu is diens grotere SUV-broer aan de beurt om een moderniseringsslag te maken. Grondig wordt de Highlander natuurlijk niet vernieuwd, we hebben immers niet te maken met een facelift.
De Toyota Highlander van modeljaar 2023 is in een nieuwe donkergroene kleur te krijgen die luistert naar de naam Cypress Green Metallic. Daarnaast stelt Toyota nieuwe interieurkleuren beschikbaar: Ochre en Beige. De als Premium en als Premium Plus uitgevoerde Highlanders zijn voortaan te krijgen met zwarte 20-inch lichtmetalen wielen.
Toyota Highlander
Interessanter nieuws vinden we in het binnenste van de zevenzitter. De Highlander krijgt namelijk het nieuwe Toyota Smart Connect-infotainmentsysteem. De software kan met Android Auto en Apple Carplay overweg en beschikt over cloud based-navigatie. Compleet met actuele verkeersinformatie dus. Je kunt ook tegen het systeem babbelen om het opdrachten te geven, denk aan het aanpassen van de temperatuur. Een inductielader om je smartphone mee op te laden is voortaan standaard. De op detailniveau bijgeschaafde Highlander is voortaan ook met een 12,3-inch groot digitaal instrumentarium te krijgen.
Aan de aandrijflijn sleutelt Toyota verder niet en dus heeft ook de opgefriste Highlander een 248 pk sterke hybride aandrijflijn met een 2.5 viercilinder benzinemotor. Eind dit jaar staat de Highlander van modeljaar 2023 bij de Nederlandse dealers. Sinds de Nederlandse marktintroductie van de huidige Highlander zijn in ons land zo’n 175 exemplaren op kenteken gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy