GAC Space: MPV met brandstofcel

GAC Group is een Chinees staatsbedrijf dat onder merknamen als Aion en Trumpchi auto’s aan de man brengt. Daarnaast is GAC Group voor diverse hier ook bekende autofabrikanten een joint-venturepartner. Onder meer Mitsubishi, Honda en Toyota onderhouden een samenwerkingsverband met het bedrijf. Onlangs hield GAC Group een wat het een Tech Day noemt, een reeks presentaties waarmee GAC Group vooruitblikte op wat de toekomst allemaal gaat brengen. Tijdens die Tech Day belichte GAC Group onder meer zijn nieuwe softwaresystemen en een autonoom rijsysteem, maar het is vooral een lel van een studiemodel dat onze aandacht trok: de Space.
GAC Space
De Space is een elektrisch aangedreven futuristische MPV met een brandstofcel aan boord die waterstof omzet in elektrische energie. Uitgebreide technische specificaties meldt GAC niet, wel geeft de fabrikant aan dat je met volle brandstoftanks 650 kilometer moet kunnen afleggen. GAC vond enkel reguliere portieren of schuifdeuren te min voor het studiemodel en hangt gigantische vleugeldeuren aan de dakbogen die de achterpassagiers toegang tot het binnenste moeten verschaffen. Wie voorin op een van de twee draaibare zetels wil plaatsnemen, kan wel een conventioneel openende portieren openen. In theorie zou je de Space zelf moeten kunnen besturen. Met een druk op de knop verdwijnen onder meer het stuurwiel en de pedalen weer uit het zicht. De gestroomlijnd ogende kolos heeft een intens hekwerk aan de voorzijde met actieve lamellen en erboven een brede horizontale strip waarin de verlichting is verwerkt. In het interieur zien we bijzonder houtwerk, een glazen salontafel met een opmerkelijk vormgegeven houten voet, tapijt op de vloer en bank die aan de achterklep is bevestigd aan die mee naar buiten klapt als je de boel opent. Concrete productieplannen zijn er niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy