Chinese BYD via Louwman in Nederland

Het Chinese BYD (Build Your Dream) kondigde enkele jaren geleden al aan de oversteek naar Europa te willen maken. In augustus 2021 liet BYD aan AutoWeek weten dat het binnenkort zijn Nederlandse strategie uit de doeken zou doen. Daar is nu meer over bekend. De Louwman Group werpt zich op als Nederlandse dealerpartner van BYD.
Louwman zegt voor een ‘online-first’-strategie te kiezen waarbij zaken als de aankoop van de auto en andere processen online kunnen plaatsvinden. Dat betekent niet dat er geen fysieke contactpunten komen. Er komen op verschillende locaties in Nederland dealervestigingen. De eerste daarvan komt in Amsterdam. Dit jaar nog moet je er terecht kunnen voor een proefrit.
BYD Han
BYD
Via Louwman verschijnen er op termijn diverse volledig elektrische personenauto’s van BYD op het Nederlandse wegennet. Eerder schreven we al over de BYD Han EV, een 4,98 meter lange sedan die in thuisland China ook met een plug-in hybride aandrijflijn bestaat. AutoWeek kon je vorig jaar al de patentplaten laten zien van een nieuwe in Europa geregistreerde maar nog niet onthulde elektrische SUV van BYD die mogelijk onze kant op komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy