Ruim helft Nederlanders weet niet wat auto per maand kost

Met het aanschaffen van een nieuwe of gebruikte auto ben je er kostentechnisch nog niet. De autoverzekering is niet gratis, de provincie wil motorrijtuigenbelasting ontvangen, brandstof is bepaald niet gratis en jaarlijks zijn er onderhoudskosten. Dat klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar veel Nederlandse automobilisten zijn niet op de hoogte van hoeveel zijn of haar auto per maand precies kost, zo blijkt uit de jaarlijkse GfK Private Lease Monitor.
Ruim de helft van de Nederlandse automobilisten zou volgens de onderzoeksresultaten ‘geen idee’ hebben wat zijn of haar auto maandelijks kost. Het gaat om 54 procent van de ondervraagden. De resterende 46 procent zou de kosten veelal te laag inschatten. Logischerwijs zouden automobilisten die hun auto via een (private) leaseconstructie rijden beter op de hoogte zijn van de maandelijkse kosten.
De Nederlandse private-leaserijder zou daarbij eerder geneigd zijn om voor een elektrische auto te kiezen. 46 procent van de huidige private-leaserijders zou voor zijn volgende auto een volledig elektrische kiezen. Bij Nederlandse automobilisten die zelf eigenaar zijn van hun auto ligt dit percentage volgens het onderzoek op 13 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy