Plug-in hybride Jeep Compass duizenden euro's goedkoper

Tot voor kort was je voor de plug-in hybride Jeep Compass 4xe minimaal €49.200 kwijt. Voor dat bedrag kreeg je de Limited-uitvoering. Jeep geeft de Compass 4xe een nieuwe instapuitvoering die de SUV een lagere vanafprijs oplevert. Die nieuwe smaak van de Compass 4xe heet Night Eagle en kost €43.600. Daarmee ligt de nieuwe vanafprijs van de Compass 4xe €5.600 euro lager dan voorheen.
De Night Eagle-uitvoering doet het Night-deel van zijn naam eer aan doordat het diverse zwarte accenten naar de Compass brengt. Zo staat de nieuwe versie op zwarte 18-inch lichtmetalen wielen, heeft hij zwarte raamomlijstingen, zwarte accenten rond de grille, zwarte interieurbekleding en donker getinte achterste zijruiten. Keyless Go is standaard, evenals een inductielader, USB-poorten voor en achter en het Uconnect-infotainmentsysteem met 8,4-inch display. Adaptieve cruise control is tevens van de partij, hetzelfde geldt voor zaken als Active Lane Management.
De Compass Night Eagle een 130 pk sterke 1.3 viercilinder die de voorwielen aandrijft en een 60 pk krachtige elektromotor op de achteras. Het systeemvermogen bedraagt 190 pk en 250 Nm en vindt via een zestraps automaat z’n weg de wielen. Het 11,4 kWh accupakket levert de plug-in Compass een elektrische actieradius op van 47 kilometer. De andere uitvoeringen van de plug-in hybride Compass hebben een systeemvermogen van 240 pk.
De Jeep Compass 4xe Night Eagle is prijstechnisch een interessante uitvoering binnen het Compass-gamma. Jeep levert de Compass namelijk ook als 130 pk sterke 1.5 e-Hybrid. Een mild-hybride dus. De vanafprijs van die beduidend minder krachtige Compass ligt met €42.800 slechts iets onder die van de Compass 4xe Night Eagle. Daar komt bij dat die mild-hybride Compass e-Hybrid voor die net geen 43 mille is uitgevoerd als Longitude. Wil je ‘m als Night Eagle? Dan ben je voor de mild-hybride Compass e-Hybrid €46.200 kwijt. Inderdaad, meer dan voor het plug-in hybride en krachtigere equivalent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy