Nieuwe BMW X3: maatje groter

De in 2017 gepresenteerde en inmiddels dus zo’n vijf jaar oude BMW X3 wordt waarschijnlijk volgend jaar afgelost door een geheel nieuwe generatie. Onze spionagefotograaf heeft die nieuwe vierde generatie van BMW’s concurrent van auto’s als de Audi Q5, Lexus NX en Mercedes-Benz GLC al vast weten te leggen.
Nieuwe BMW X3
De nieuwe BMW X3 op deze foto’s is nog rijkelijk beplakt met psychedelisch stickerwerk, al valt er al het een en ander over het uiterlijk te zeggen. Zo krijgt de nieuwe X3 natuurlijk weer een vrij prominent aanwezige nierengrille, al wordt het tweedelige rooster niet zo groot als op auto’s als de 4-serie. BMW’s nieuwe SUV krijgt een zogenoemde clamshell-motorkap die de hoeken om vouwt en een sterker oplopende schouderlijn dan het huidige model. Daarnaast lijkt de X3 te groeien ten opzichte van het huidige model. Dat is niet zo gek, kleine broer X1 nam bij zijn generatiewissel in de lengte namelijk met ruim 5 centimeter toe tot 4,5 meter en de nu 4,7 meter lange X3 moet natuurlijk zijn formaattechnische voorsprong ten opzichte van die auto behouden. Dit testexemplaar is nog niet voorzien van de definitieve lichtunits, laat je dus niet van de wijs brengen door exemplaren die je op dit ingepakte model ziet.
Onder de achterzijde van de nieuwe X3 zien we een uitlaatpot hangen, wat er natuurlijk op wijst dat de auto gewoon weer beschikbaar komt met verbrandingsmotoren. Reken naast op mild-hybride motorversies ook weer op minstens één plug-in hybride smaak. Liever een volledig elektrische X3? Die komt er ook weer in de vorm van een nieuwe iX3. Aan de andere kant van het spectrum verschijnt ongetwijfeld weer een M-variant, al moet je niet gek opkijken als die versie bijval krijgt van een elektromotor. We verwachten de nieuwe BMW X3 in de tweede helft van volgend jaar te kunnen verwelkomen, al vindt de marktintroductie vast niet voor het eind van 2023 plaats. En de X4? Ook die krijgt naar verwachting gewoon een opvolger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy