Vanafprijs elektrische Lexus RZ 450e bekend

Lexus zet de RZ 450e op de prijslijst vanaf €64.595. Dat is maar liefst €13.600 meer dan de basisversie van de BZ4X momenteel kost. Voor die vanafprijs van een krappe 65 mille krijg je de RZ 450e als Comfort Line mee naar huis. Op dat uitrustingsniveau zijn zaken als een multimediasysteem met 14-inch touchscreen en cloud-based navigatie, een audiosysteem met tien speakers, stoelverwarming vóór, climate control met twee zones, een automatisch dimmende binnenspiegel en een draadloze telefoonlader al aanwezig. Ook parkeersensoren voor en achter, een regensensor, achteruitrijcamera en het Lexus Safety System 3 zijn standaard op de RZ 450e. In dat Lexus Safety System 3 zijn het Pre-Collision System, Lane Keeping System, Intelligent Speed Assist, Front Cross Traffic Assist en Road Sign Assist inbegrepen.
Lexus RZ 450e
De Lexus RZ 450e is slechts leverbaar met één aandrijflijn. Die levert een vermogen van 313 pk en heeft zowel op de voor- als achteras een elektromotor. Via het ‘Direct4 All Wheel Drive Control’ wordt dat vermogen losgelaten op alle vier de wielen. Overigens is het prijsverschil tussen de RZ 450e en de vierwielaangedreven versie van de Toyota BZ4X niet eens heel groot. Die laatste staat als ‘4WD Premium’ op de prijslijst voor €61.995, wat dus betekent dat het prijsverschil met de RZ 450e nog maar €2.600 bedraagt. Aangezien de BZ4X in die variant 218 pk levert, lijkt de vanafprijs van de RZ 450e niet eens zo’n heel slechte aanbieding, al moeten de prijzen van de overige uitrustingsniveaus van de Lexus nog bekend gemaakt worden.
Lexus geeft aan dat de elektrische RZ 450e rond de jaarwisseling in de showroom staat. In de loop van deze maand start de voorverkoop van de RZ 450e. Lexus geeft, net als bij zijn andere modellen, een garantietermijn tot tien jaar en 200.000 kilometer op. De volledige prijslijst van de RZ 450e wordt op een later moment bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy