Nieuwe Range Rover Sport SVR beter te zien

Ten opzichte van de vorige spionagefoto’s van de Range Rover Sport SVR is nu de voorbumper een stuk beter te zien. Waar Land Rover op de vorige prototypes nog een bumper van de reguliere Range Rover Sport leek te gebruiken, zit er nu een exemplaar op met enorme luchtinlaten aan weerszijden. Ook aan de onderkant van de bumper zit een grote luchtinlaat, om het af te maken krijgt de SVR een aardig geprononceerde voorspoiler. Voor het overige laat Land Rover nog niet heel veel meer zien van de SVR dan voorheen. De contouren van de achterbumper, met vier uitlaten, tekenen zich iets duidelijker af onder de psychedelische verpakking, maar dan hebben we het ook wel weer gehad.

V8
Net als zijn voorganger krijgt ook de jongste Range Rover Sport SVR weer een V8 onder de kap. De definitieve specificaties zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om een verder opgepompte versie van de 4.4 biturbo V8 van BMW die ook al in de Range Rover Sport P530 ligt. In die laatste variant levert de krachtbron 530 pk en 540 Nm koppel, reken voor de SVR op minimaal 600 pk. Aangezien die P530 al in 4,5 seconden naar 100 km/h dendert, belooft dat veel goeds voor de uiteindelijke specificaties van de SVR. Gezien het vele testwerk op de Nürburgring, heeft de SVR een veel sportiever karakter dan die P530.
Naar alle waarschijnlijkheid hoeven we niet lang meer te wachten op de onthulling van de Range Rover Sport SVR. Dit jaar trekt Land Rover namelijk het doek van de super-SUV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy