'Honda zint op terugkeer in Formule 1'

Honda en de Formule 1; het is een wat bijzonder ‘huwelijk’. Net als het lekker gaat, stapt Honda eruit. Dat gebeurde al bij McLaren begin jaren 90, afgelopen jaar gebeurde het opnieuw bij Red Bull. Met eindelijk weer eens een wereldtitel op zak, hield Honda het voor gezien. Niet helemaal, overigens, want onder de naam HRC levert het nog wel de motoren voor Red Bull en AlphaTauri. De naam Honda is echter verdwenen van de auto’s en ook uit de teamnamen. Er is ook geen personeel meer bij de raceweekenden onder de vlag van Honda.
In 2026 kan dat veranderen, zo bericht Auto, Motor und Sport. Honda zint namelijk op een volledige terugkeer in de sport in dat jaar. Niet langer op de achtergrond, maar echt weer volop. AlphaTauri, Red Bulls zusterteam, is de gedoodverfde kandidaat om weer volop met Honda in zee te gaan. Hoofdteam Red Bull Racing bekokstooft immers een samenwerking met Porsche als motorleverancier. Naar verluidt overweegt Honda zelfs om AlphaTauri over te nemen en met een fabrieksteam op de grid te verschijnen. Na de zomer wordt er mogelijk al meer duidelijk.
Mocht Honda daadwerkelijk terugkeren, dan is het nog de vraag wat Red Bull Racing doet. Het zal er sterk van afhangen hoe vergevorderd de Porsche-plannen al zijn. Wel heeft Red Bull zijn eigen motorenafdeling Red Bull Powertrains opgezet, met waarschijnlijk als doel om samen met Porsche de krachtbronnen voor 2026 te ontwikkelen. In dat geval vist Honda bij Red Bull Racing vermoedelijk achter het net.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy