Duitsland draait: tóch voorstander van EU-verbod op brandstofauto

In juni sprak de Duitse Minister van Financiën Christian Lindner zich uit tegen de EU-plannen om de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor aan boord met ingang van 2035 te verbieden. Duitsland zou de plannen niet steunen, onder meer omdat er volgens de minister altijd een niche voor auto’s met een verbrandingsmotor zou blijven bestaan. De uitspraken van Lindner werden niet veel later genuanceerd, maar de boodschap leek duidelijk. Het was immers niet de eerste keer dat Duitsland zich uitsprak tegen een verbod. Wat blijkt nu? Duitsland gaat de plannen wél steunen.
De Duitse minister van Milieu Steffi Lemke zegt tegen ZDF dat Duitsland instemt met de plannen van de Europese Commissie. “Als de plannen zijn dat er per 2035 een verbod komt op auto’s die CO2-uitstoten, dan stemmen we daarmee in”, aldus Lemke.
Logischerwijs staat de Duitse auto-industriebond VDA bepaald niet te springen rond het op stapel staande verbod. Autofabrikanten als Ford, Volvo, Volkswagen en Mercedes-Benz staan positief tegenover de plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy