Vijf EU-landen willen uitstel volledig verbod op brandstofauto

Bulgarije, Italië, Portugal, Roemenië en Slowakije zouden een volledig verbod op de verkoop auto’s met een verbrandingsmotor aan boord willen uitstellen van 2035 naar 2040. Dat schrijft Reuters op basis van documenten die het zou hebben ingezien. Volgens het onlangs door het Europees Parlement geloodste plan zou er met ingang van 2035 geen enkele nieuwe auto met verbrandingsmotor meer verkocht mogen worden in de Europese Unie om de CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s met 100 procent terug te dringen.
De vijf genoemde lidstaten zien liever dat de CO2-uitstoot van nieuw verkochte personenauto’s met ingang van 2035 met 90 procent wordt teruggeschroefd om vervolgens in 2040 tot een nulpunt te zijn teruggebracht. Voor lichte bedrijfswagens zien de vijf lidstaten het liefst een CO2-reductie van 80 procent in 2035 en 100 procent in 2040. De vijf lidstaten zouden een langere transitiefase onder meer nodig achten om een geschikte laadinfrastructuur op te bouwen.
Onlangs kwamen ook uit Duitse hoek opnieuw negatieve geluiden over de EU-plannen. De Duitse minister van Financiën gaf aan dat Duitsland de plannen niet zou steunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy