Voormalig Red Bull-coureur Pierre Gasly verlengt contract

Gasly zegt blij te zijn dat hij nog een jaartje voor AlphaTauri kan blijven rijden. “Ik ben nu al vijf jaar bij dit team en ik ben trots op de vooruitgang die we hebben geboekt,” aldus de coureur. Volgens hem biedt zijn contractverlenging ‘een goede basis voor de toekomst’. Eerder maakte Gasly er geen geheim van dat hij wel weer hogerop zou willen rijden. In 2019 werd hij namelijk gepromoveerd naar Red Bull, maar in datzelfde jaar kreeg hij vlak voor de Belgische Grand Prix te horen dat hij weer teruggezet zou worden naar AlphaTauri. Kennelijk kiest de Fransman voor nu toch eieren voor zijn geld.
Met 16 punten staat Gasly momenteel op de elfde plek in het kampioenschap. Daarmee heeft hij meer punten dan zijn huidige teamgenoot Yuki Tsunoda, die op 11 punten staat. Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, zegt daarom ook blij te zijn met de verlenging van Gasly en zegt dat de Fransman ‘bij de beste en meest competitieve coureurs van de Formule 1’ hoort. Of Tsunoda volgend jaar ook mag blijven, is op dit moment nog niet duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.