Emilia GT Veloce: Giulia GT Coupé-restomod met 540 pk

Hoewel ‘Emilia Auto’ zo Italiaans klinkt als ‘Frutti di Mare’ hebben we hier te maken met een Duits bedrijf. In de herfst gaf Emilia Auto al de eerste tekeningen vrij van de GT Veloce, een restomod op basis van de Giulia GT van weleer. Emilia Auto zendt ons nu nieuwe afbeeldingen van de GT Veloce toe die aantonen dat het bedrijf de afgelopen maanden niet stil heeft gezeten.
Emilia GT Veloce
De Giulia Veloce die Emilia Auto nu laat zien heeft een aangepaste motorkap, nieuwe zijspiegels, kentekenplaten én nieuwe wielen met daarin grotere openingen om de remmen fatsoenlijk te kunnen koelen. Hoewel het op basis van deze afbeeldingen niet direct zichtbaar is, heeft Emilia Auto de Giulia Veloce aan de voorkant met 5 centimeter uitgerekt om plaats te maken voor de twee intercoolers van de biturbo V6. Jawel, Emilia Auto lepelt doodleuk de zescilinder van de Giulia Q in het vooronder van de GT Veloce. Daarbij wordt die zescilinder opgeklopt tot 540 pk en daarmee levert de 2.9 evenveel vermogen als in de Giulia GTA.
De zo’n 1.250 kilo zware Emilia GT Veloce is natuurlijk meer dan een klassieke Giulia met een moderne V6. Sterker nog, in feite plaatst Emilia Auto de koets van een Giulia GT op een volledig nieuw spaceframe. Zo heeft Emilia’s creatie een interieur dat gelijktijdig de sfeer van het heden als van het verleden ademt. De auto’s krijgen een 8,8-inch infotainmentscherm, het instrumentarium van de huidige Giulia, airco en elektrisch verstelbare en verwarmbare zijspiegels. Ledverlichting rondom is van de partij, hetzelfde geldt voor ESP.
Emilia Auto zegt de afgelopen periode tegen productieproblemen aangelopen te zijn. Niet geheel verwonderlijk. Het bedrijf hoopt zijn eerste GT Veloce dit jaar echter nog af te kunnen leveren. Uiteindelijk moeten maandelijks 1 à 2 exemplaren gebouwd kunnen worden. Er zijn nog een paar productieplekken vrij, al moet je wel zo’n €400.000 meebrengen om er eentje te kunnen bemachtigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.