Elon Musk: 'Nieuwe gigafabrieken zijn enorme geldovens'

Dit jaar opende Tesla’s fabriek nabij Berlijn eindelijk zijn poorten. De komst van de zogenoemde eerste Europese gigafabriek van Tesla liep vertraging op door een waslijst aan ingediende bezwaren, maar inmiddels zijn die beren van de weg. Door onder meer toeleveringsproblemen maakt die fabriek en die in Texas echter miljarden dollars verlies.
Dat zegt Tesla-topman Elon Musk in een interview met Tesla-club Tesla Owners Silicon Valley. Musk omschrijft zijn Duitse gigafabriek en de enorme productiefaciliteit in het in Texas gelegen Austin als “[…] enorme geldovens”. Om de fabrieken winstgevend te maken, moet de productiecapaciteit omhoog. Dat wordt onder meer belemmerd met problemen in de toeleveringsketen.
Om te bezuinigen kondigde Tesla onlangs aan de komende periode tien procent van het vaste personeel te ontslaan, wat neerkomt op zo’n 3,5 procent van het totale personeel van het merk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.