BMW M3 Touring als Safety Car

Toegegeven, compleet nieuw zijn de M Performance-spullen die je voor de M3 Touring kunt krijgen niet. Op de M3 sedan en de M4 Coupé en Cabrio was die aankleding immers ook al te krijgen. Wel geeft de Safety Car een eerste indruk van hoe de aanpassingen de Touring staan. Met name de achterkant ziet er behoorlijk onconventioneel uit door de plaatsing van de uitlaten, die meer naar het midden toe zijn gehaald en in een soort piramidevorm gestapeld zijn. Verder krijgt de M3 Touring in M Performance-uitdossing een andere voorspoiler en aan weerszijden van de voorbumper kleine vinnetjes die moeten zorgen voor een betere luchtgeleiding. Brede carbonfiber sideskirts en speciale wielen maken het sportieve uiterlijk vervolgens af.
BMW M3 Touring
De bovenstaande aanpassingen zijn af-fabriek leverbaar voor klanten, maar uiteraard heeft de Safety Car ook nog wat zaken aan boord die je niet kunt bestellen bij de BMW-dealer. Denk daarbij aan Recaro-racestoelen met vierpuntsgordels, een lichtbalk op het dak, extra led-verlichting onder de grille, een noodknop en een systeem waarmee brandstof uit de racemotoren kan worden gehaald. BMW zegt niets over het vermogen van de Safety Car, maar de 510 pk van de standaard M3 Touring moet in principe voldoende zijn. Verder valt de Safety Car op door zijn stickers in de kleuren van BMW M, ook staan alle MotoGP Safety Cars die BMW sinds 1999 leverde op de auto afgebeeld.
Hoeveel de M Performance onderdelen voor de M3 Touring gaan kosten is, net als de prijs van de M3 Touring zelf, nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.