Beursgang Porsche wordt wat concreter

In februari van dit jaar bevestigde de Volkswagen Group dat het overweegt Porsche naar de beurs te brengen. De eerste geruchten hierover kwamen vorig jaar overigens al naar buiten. Bloomberg meldt nu dat het plan nog altijd op tafel ligt en inmiddels alweer wat concreter is geworden. In het vierde kwartaal van dit jaar moet het al gaan gebeuren en komt de ‘Initial Public Offer’ (IPO), zo geeft Volkswagen Group-CFO Arno Antlitz aan. Het concern laat zich daarbij niet afschrikken door de huidige gang van zaken op de beurzen, waar recessievrees en zorgen om de neveneffecten van de oorlog in Oekraïne voor dalende koersen zorgen.
Porsche en zijn moederbedrijf hoeven volgens de analisten van Bloomberg niet te rekenen op een al te teleurstellende opbrengst, dus dat verklaart wellicht mede waarom Volkswagen vasthoudt aan het plan. De beurswaarde van Porsche wordt inmiddels op 90 miljard euro geschat, waar dat eerder dit jaar nog 60 tot 85 miljard euro was. Volkswagen zou de beursgang onder meer als een mooie manier zien om geld op te halen voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.