Volkswagen: 'Productie loopt risico door stop Russisch gas'

Diess zegt namelijk dat Volkswagen de mogelijkheid behoudt om zijn eigen energiecentrales op steenkool in plaats van gas te laten draaien. Volgens de topman gaat de Duitse transitie van Russisch gas naar andere energiebronnen namelijk niet snel genoeg, waardoor het opeens dichtdraaien van de gaskraan door Moskou grote verstoringen in de productie kan opleveren. Diess stelde verder dat het importeren van vloeibaar aardgas uit andere landen en het bouwen van de bijbehorende infrastructuur nog veel tijd in beslag gaat nemen. Op de lange termijn is Diess er wel van overtuigd dat Duitsland zonder het Russische gas kan.
Volkswagen kan zich momenteel geen verstoringen in de productieketen veroorloven. Vorig jaar lag de productie in Wolfsburg bijvoorbeeld op het laagste niveau in 63 jaar en dit jaar kwam de productie van de elektrische Volkswagens in Zwickau en Dresden abrupt tot stilstand als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De vraag naar auto’s is volgens Diess vooralsnog sterk, ondanks die oorlog en de hoge inflatie. Met name de orderboeken van de EV’s zijn goed gevuld. De topman denkt dan ook dat Volkswagen de gestelde doelstellingen voor dit jaar kan behalen, al is het gebruik van steenkool bij de productie van elektrische auto’s wel een tikkeltje ironisch te noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.