Toyota RAV4 subtiel verbeterd

De voor de Europese markt bestemde versie van de huidige Toyota RAV4 werd eind 2018 getoond tijdens de Autosalon van Parijs en kwam begin 2019 naar Nederland. Toyota voert nu een kleine maar belangrijke update door op de onder meer als 218 pk of 222 pk sterke Hybrid en als Plug-in Hybride leverbare RAV4.
Toyota brengt namelijk een volledig nieuw multimediasysteem naar de RAV4. Het bestaat uit een nieuw 10,5-inch groot scherm dat wederom uit de middenconsole steekt. Het systeem biedt onder meer navigatie die constant wordt bijgewerkt en actuele verkeerssituaties weergeeft. Het systeem kan overweg met Android Auto en Apple CarPlay én wie ‘Hey Toyota’ zegt kan het systeem opdrachten geven door te babbelen, denk aan het verlagen of verhogen van het audiovolume of de temperatuur. Maar er is meer. Toyota geeft de RAV4 vanaf uitrustingsniveau Dynamic namelijk een 12,3-inch groot volledig digitaal instrumentarium. Het biedt vier stijlen, drie lay-outs en valt natuurlijk tot op zekere hoogte ook verder te personaliseren.
Het van nature al uitgebreide Toyota Safety Sense geheten pakket veiligheidssystemen wordt uitgebreid met een vernieuwde versie van het Pre-Collision System. Dat omvat nu ook ‘kruispuntondersteuning’ waarbij de RAV4 onder meer overstekende voetgangers waarneemt en – afhankelijk van de situatie – een remingreep doet. Ook nieuw is Emergency Steering Assist dat de RAV4 voetgangers kan laten ontwijken. Bij de RAV4 Plug-in Hybride herkent het systeem namelijk ook fietsers en geparkeerde voertuigen. De RAV4 Plug-in Hybride krijgt een iets uitgebreidere versie van het reeds genoemde Pre-Collision System, in deze versie herkent het systeem ook mogelijke tegemoetkomers op de eigen rijbaan.
Kleiner RAV4-nieuws: de SUV krijgt een nieuwe Platinum White Pearl geheten parelmoerlak die valt te combineren met een zwart dak. De eerste exemplaren van de opgewaardeerde Toyota’s RAV4 komen aan het einde van dit jaar naar Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.