Duitsland gaat ban op brandstofauto niet steunen

Onlangs werden de laatste beren op de weg naar het verbod op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor weggestemd door het Europees Parlement. Met ingang van 2035 mogen er geen nieuwe benzine- en dieselauto’s meer in de Europese Unie worden verkocht. Er moet nog overleg plaatsvinden met de EU-landen voordat het verbod in steen gebeiteld is. Duitsland is in ieder geval niet voornemens om mee te waaien met het op stapel staande verbod.
Volgens Automotive News heeft de Duitse Minister van Financiën Christian Lindner namelijk gezegd dat Duitsland het niet eens is met het verbod, onder meer omdat er altijd niches voor auto’s met een verbrandingsmotor blijven bestaan.
Het is geen verrassing dat Duitsland het verbod niet zonder gesputter over zich heen laat komen. In februari gaf de Duitse minister van Transport Volker Wissing aan dat hij een toekomst ziet voor auto’s met verbrandingsmotoren die synthetische brandstoffen lusten. Medio 2021 sprak Duitsland zich ook al uit tegen het toen nog gepland staande verbod. Ook de Duitse auto-industriebond VDA gaf toen aan het totaal niet eens te zijn met de plannen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.