Tesla schrapt 10 procent personeel met vast salaris

Tesla bereidt zich voor op zwaarder economisch weer. Dat doet het door maar liefst 10 procent van het personeelbestand met een vast salaris te schrappen. Dat maakte Musk dinsdag bekend, meldt Reuters. Het is een drastisch besluit, al wil Musk het wel gelijk enigszins in context plaatsen. De markante miljardair stelt tijdens het Qatar Economic Forum dat het in de praktijk betekent dat er zo’n 3,5 procent personeel werkelijk de laan uit gestuurd wordt. Er werken immers ook veel mensen bij Tesla op een flexibele basis. Ook zouden er volgens Musk mensen van een vast salaris naar een uurloon kunnen gaan.
Het besluit volgt op zorgen van Musk over de economie in de Verenigde Staten. Net als hier in Europa is er sprake van een stevige inflatie en klinken er steeds meer waarschuwingen dat er een recessie op de loer ligt. Musk lijkt er ook aardig van overtuigd dat het zover kan komen. Hij vindt het ‘waarschijnlijk’. Het is nog niet duidelijk waar de banen precies geschrapt gaan worden. Wel moet er volgens Musk ook wereldwijd een vacaturestop komen bij Tesla, zo begrijpt Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.