'Stroomnet kan geen nieuwe nieuwe laadpalen meer aan'

De groei van het aantal laadpunten blijft achter bij het toenemende aantal elektrische auto’s in Nederland, met als gevolg dat de druk op onder meer openbare laadpunten toeneemt. Maar eindeloos bijplaatsen van een arsenaal aan nieuwe laadlocaties is geen optie, zo zegt kenniscentrum ElaadNL tegen BNR. Over drie jaar zouden er in Nederland duizenden buurten zijn waar zelfs helemaal geen extra laadpalen meer kunnen worden neergezet.
Netbeheerders voorzien eveneens een probleem voor 2025. Het toenemend aantal elektrische auto’s en bestelwagens in ons land zou in de reeds aangehaalde duizenden buurten voor overbelasting van het stroomnet kunnen zorgen. Rutger Croon van ElaadNL zegt tegen BNR dat ‘slim laden’ een oplossing kan zijn. Met slim laden wordt bedoeld dat auto’s kunnen worden opgeladen op het moment dat de belasting van het stroomnet laag is, bijvoorbeeld ’s nachts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.