Ford Very Gay Raptor en elektrische SuperVan naar Goodwood

De nieuwe Ford Ranger komt als eerste als heftige Raptor naar Europa. Het is die Ranger Raptor die Ford die Ford in een regenboogjasje hijst. Die bijzondere uitdossing gaat gepaard met een opmerkelijke naam. Ford noemt zijn vrolijk bestickerde Ranger Raptor namelijk Very Gay Raptor (VGR).
Ford zegt met de Very Ray Raptor zijn Tough Talks kracht bij te willen zetten waarmee het merk onder meer bespreekt hoe de auto-industrie een “[…] een cultuur kan opzetten van inclusiviteit en verbondenheid met de LGBTQ+-gemeenschap.” Er is ook concreter autonieuws van Ford tijdens het Goodwood Festival of Speed.
Ford Pro Electric SuperVan
Tijdens het jaarlijkse Britse autofestijn presenteert Ford namelijk de Pro Electric SuperVan. Wie bekend is met historische modellen van Ford kent ongetwijfeld de SuperVans van het merk. In 1971 kwam Ford namelijk met de eerste SuperVan, een knotsgek gevaarte met de koets van de toen actuele Transit maar met het chassis en de ruim 400 pk sterke 4.9 V8 racemotor van de Ford GT40. Die SuperVan vond dertien jaar later opvolging in de SuperVan 2, een Transit met een glasvezel koetswerk dat leek op dat van de Transit met eronder een Groep C-raceauto met een 3.9 V8 van Cosworth. De SuperVan 3 volgende in 1995 die technisch op de SuperVan 2 was gebaseerd maar die leek op de toen actuele Transit. De 3.9 V8 werd echter vervangen door een uit de Formule 1 afkomstige 650 pk sterke 3.5 V8 van Cosworth.
De Pro Electric SuperVan is zoals zijn naam al aangeeft voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. Met het gevaarte – waarvan Ford nog geen beeld laat zien – probeert Ford uiteraard de aandacht te vestigen op de kort geleden gepresenteerde E-Transit Custom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.