China weert Tesla's uit kustgebied

Opmerkelijk nieuws uit China: Tesla’s mogen ten minste twee maanden het Chinese kustgebied Beidaihe niet in. Dat meldt Reuters. De verkeerspolitie van de regio geeft geen officiële reden voor het verbod, maar zei dat het te maken heeft met ‘nationale aangelegenheden’. Begin juni waren Tesla’s ook niet welkom in de stad Chengdu, wat samenviel met een bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan de stad.
Het is al de derde keer dat Tesla’s een gebiedsverbod krijgen in China. Tesla’s werden vorig jaar namelijk ook geweerd van complexen van het Chinese leger. Dit vanwege bezorgdheid over camera’s die voertuigen van het Amerikaanse bedrijf aan boord hebben. Mogelijk zijn er rond de zomerbijeenkomst in Beidaihe vergelijkbare zorgen.
Topman Elon Musk verklaarde destijds echter dat Tesla niet spioneerde in China en dat het bedrijf zou worden gesloten als het dat wel zou doen. Maanden later zei Tesla dat alle gegevens die worden gegenereerd door auto’s die het in China verkoopt, in het land zelf worden opgeslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy