Gridstraf voor Charles Leclerc in Canada

Het hing al in de lucht, maar nu is de bevestiging er: Charles Leclerc zal komende zondag in Montreal sowieso niet van pole position vertrekken. De Ferrari-coureur ontvangt een gridstraf van tien plaatsen voor het overschrijden van het maximaal aantal nieuwe motoronderdelen voor het seizoen.
Ferrari monteerde vrijdag al een nieuwe verbrandingsmotor, MGU-H, MGU-K en Control Electronics in zijn auto, die allemaal nog binnen het toegestane aantal vielen. Voor de tweede vrije training werden er echter wederom nieuwe Control Electronics geplaatst, waarmee het maximum voor dit jaar is overschreden. Daarom wordt de coureur zondag tien plaatsen naar achteren gezet op de grid. Er gaan geruchten dat Ferrari nu nog meer nieuwe onderdelen aan zal spreken omdat de pijn eigenlijk al geleden is, waardoor Leclerc mogelijk meer gridstraffen krijgt en zelfs helemaal achteraan moet starten.
Ferrari zag in Bakoe beide auto’s uitvallen met technische problemen en het was vooral de krachtbron van Leclercs auto die spectaculair de geest gaf. Die motor bleek niet meer te redden en daarom werd er voor de eerste vrije training al een nieuwe in de auto gezet. Het is voor Leclerc en Ferrari te hopen dat, ondanks de pijn van de gridstraf, de betrouwbaarheid van de nieuwe onderdelen beter blijkt te zijn.
Zaterdagavond om 22:00 u. Nederlandse tijd is de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De race begint zondagavond om 20:00 u. Nederlandse tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.