Ferrari: ‘maximaal level 2 autonoom’

Ferrari komt met een SUV-achtige auto – de Purosangue – en gaat ook EV’s bouwen. Dat wisten we allemaal al, al vertelde het merk er deze week wel wat meer over. De Italiaanse supercarbouwer onderscheidt een viertal trends in autoland: ‘Shared’, ‘Autonomous’, ‘Connected’ en ‘Electric’. Met ‘Electric’ gaat het mee, want ook volledig elektrische Ferrari’s liggen dus in het verschiet. De andere drie zijn wat gecompliceerder. ‘Shared’, dus het delen van auto’s en andere vormen van mobiliteit, wordt door Ferrari logischerwijs in het geheel afgeschoten. “Als vervoer steeds meer gedeeld wordt, is het bezit van een Ferrari voor jezelf alleen maar specialer”, licht CEO Benedetto Vigna met een klein lachje toe.
De twee overgebleven trends, ‘Autonomous’ en ‘Connected’, worden door Ferrari deels tot belangrijke zaken bestempeld. Zo wil het wel handige connectiviteitsfuncties toevoegen die de Ferrari-rijder helpen, zoals apps om zaken van buiten de auto te kunnen monitoren en aansturen. Het mag echter niet zo zijn dat een Ferrari een soort rijdende computer wordt, zoals steeds meer andere auto’s dat wel zijn.
Qua autonomie houdt Ferrari er een soortgelijke visie op na. Hulpsystemen als adaptieve cruise control en een rijstrookassistent horen erbij, maar een Ferrari zal het stuur nooit volledig uit handen nemen. Maximaal tot level 2 dus, waarbij de bestuurder de controle te allen tijde kan overnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.