Sony Honda Mobility is officieel: EV's vanaf 2025

Sony Honda Mobility Inc. Dat is de naam van het splinternieuwe samenwerkingsverband tussen Honda en Sony. De joint-venture tussen de twee bedrijven vestigt zich officieel in de hoofdstad van hun thuisland: Tokio. Sony en Honda hebben elk vijftig procent van de aandelen in handen. Elk bedrijf heeft een topman, zo ook Sony Honda Mobility. Yasuhide Mizuno – ook president van het Chinese samenwerkingsverband GAC Honda – zit op de CEO-zetel.
Honda en Sony gaan samen elektrische auto’s ontwikkelen en verkopen. Bij de ontwikkeling van die nieuwe EV’s – waarvan de eerste in 2025 op de internationale markt komt – neemt Sony de softwarematige kant voor zijn rekening en neemt daarbij ook de ontwikkeling van infotainmentsystemen mee. Honda gaat de auto’s produceren. Sony heeft in de vorm van de Vision-S-01 en Vision S-02 al eens twee studiemodellen gepresenteerd. Het is nog niet duidelijk of die twee concept-cars ook het productiestadium halen.
Sony is niet het enige bedrijf waarmee Honda op EV-vlak een samenwerking heeft. Ook met het Amerikaanse General Motors gaat Honda EV’s ontwikkelen, vooralsnog waarschijnlijk alleen voor de Amerikaanse markt. In China ontwikkelen Honda’s joint-ventures elektrische auto’s voor de lokale markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.