Facelift voor Mercedes' meest opulente SUV

Met de GLS heeft Mercedes-Benz een lel van een SUV in zijn aanbod, een ruim 5,2 meter lange gigant voor wie een GLE te klein en een Range Rover te Brits is. Net als van de S-klasse bestaat er ook van Mercedes’ top-SUV een Maybach-variant, een tot in het kleinste nisje met verwennerij afgeladen luxueuze topversie die net als de reguliere GLS op het punt staat een facelift te ondergaan.
Mercedes-Maybach GLS
De Mercedes-Maybach GLS op deze foto’s draagt aan zowel zijn voor- als achterzijde camouflerend stickerwerk dat er natuurlijk op wijst dat er onder de plakkers het een en ander wordt gewijzigd. Mercedes-Benz geeft de meest opulente versie van de GLS zo te zien vernieuwd bumperwerk aan de voorzijde en achterlichten met een nieuwe indeling. We kunnen echter niet anders dan vermoeden dat Mercedes-Benz ook de verlichting aan de voorzijde bijschaaft, al is daar op dit testexemplaar nog niets van te zien. Verder zetten we in op de komst van een vernieuwd infotainmentsysteem.
De Mercedes-Maybach GLS is er alleen als 600 met een 577 pk en 730 Nm (+22 pk en 250 Nm met EQ Boost) sterke 4.0 V8 met twee turbo’s. Hoewel de Maybach-smaak aan de top van de GLS-familie staat, is het niet de GLS met de krachtigste aandrijflijn. Dat is namelijk de GLS 63 AMG die een 612 pk en 850 Nm variant van dezelfde achtcilinder heeft. De Mercedes-Maybach GLS kost in zijn huidige gedaante €243.081. De sportiever ingestelde 63 AMG-variant wisselt voor een kleine 10 mille minder van eigenaar. De instap-GLS is de 367 pk krachtige GLS 450, de enige variant met een zescilinder (€133.326).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.