Tesla waardevolste automerk ter wereld

De merkwaarde van Tesla wordt door Kantar geschat op omgerekend € 72,84 miljard. Daarmee blijft het Toyota in de BrandZ-ranglijst behoorlijk voor. Toyota staat met een geschatte merkwaarde van €31,73 miljard op plek twee. Mercedes-Benz eindigt met een geschatte merkwaarde van €29 miljard op plek drie.
Ook vorig jaar eindigden Tesla in de jaarlijkse ranglijst van Kantar op de eerste positie en ook Toyota is in de BrandZ-lijst bekend met de tweede positie. Sterker nog, vrijwel de gehele Top 10 ziet er hetzelfde uit als vorig jaar. Ford en Honda zijn van plek gewisseld en het Chinese Build Your Dreams (BYD) – dat hoger staat dan Volkswagen en Porsche – heeft de positie van Nissan ingenomen op plek acht. Volgens Kantar profiteert Tesla nog altijd van het feit dat het vroeg meer dan capabele EV’s leverde en dat dat het zijn elektrische hard- en software binnenshuis ontwikkelt. Daarnaast is Kantar te spreken over de wijze waarop Tesla zijn productie internationaal heeft uitgesmeerd. Wel geeft Kantar aan dat Tesla wat bereik betreft geen unieke positie meer heeft en dat er met name uit Chinese hoek heftige concurrentie aan zit te komen, waaronder van het genoemde Build Your Dreams.
Top 10 waardevolste automerken Kantar

1
Tesla

2
Toyota

3
Mercedes-Benz

4
BMW

5
Ford

6
Honda

7
Audi

8
BYD

9
Volkswagen

10
Porsche

Kantar is niet het enige onderzoeksbureau dat merken rangschikt naar merkwaarde. Zo stelt ook marktonderzoeker Interbrand jaarlijks een vergelijkbare lijst op, al presenteert Interbrand zijn leest veelal pas in oktober. Interbrand zette Toyota vorig jaar op nummer één en Tesla op positie vier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.