Australië blijft tot 2035 op Formule 1-kalender

De Formule 1 en Australië hadden een contract dat tot 2025 liep, maar Melbourne zal nog veel vaker op de F1-kalender terugkeren. Tot in 2035 doet de koningsklasse van de autosport de kustplaats in het zuidoosten van Australië aan. Dat maakte de Formule 1 donderdag bekend. Dat niet alleen: vanaf volgend jaar racen ook de Formule 2 en Formule 3 er, in hetzelfde weekend als de Formule 1. De locatie blijft hetzelfde: Albert Park wordt elk jaar omgetoverd tot een semi-stratencircuit.
Het is een mooie opsteker voor de organisatie van de Australische GP en de Australische Formule 1-fans na twee teleurstellende jaren. In 2020 was Australië de seizoensopener, maar werd het hele spektakel op het laatste moment afgeblazen vanwege het oprukkende coronavirus. Vorig jaar werd er ook niet gereden. Dit jaar keerde de Formule 1 er terug in de derde race van het seizoen. Ferrari-coureur Charles Leclerc trok er aan het langste eind, zijn rivaal Max Verstappen viel uit door een technisch mankement. Dat gebeurde voor het oog van ruim 400.000 toeschouwers, het hoogste aantal ooit bij de Australische GP.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy