'Mercedes-Benz CLE vervangt meerdere modellen'

Exact een jaar geleden dook voor het eerst een nieuwe cabriolet van Mercedes-Benz op, die we toen nog aanzagen voor de nieuwe C-klasse Cabriolet. Het is op basis van foto’s moeilijk in te schatten, maar de auto oogt wat groter dan de uitgaande C-klasse Cabriolet. Dit jaar begon het dan ook te gonzen van de geruchten dat de auto een dubbelrol toebedeeld krijgt en niet alleen de C-klasse Cabriolet maar ook de E-klasse Cabriolet opvolgt. Automotive News begrijpt nu uit communicatie tussen Mercedes-Benz en Amerikaanse merkdealers dat dit inderdaad het geval is.
De nieuwkomer luistert naar de naam CLE en er komt behalve een CLE Cabriolet ook een CLE Coupé. Tenzij Mercedes-Benz ons met de camouflage goed voor de gek heeft weten te houden, hebben we tot op heden alleen nog de open versie gespot. Die krijgt volgens Automotive News een softtop, dus wat dat betreft blijft het een vertrouwd verhaal. De CLE troont op hetzelfde vernieuwde MRA-platform als de nieuwe C-klasse en ook de nieuwe E-klasse krijgt die basis.
Het is vanwege zijn dubbelrol nog even spannend wat Mercedes op motorenvlak doet met de CLE. Uiteraard zijn viercilinders van de partij, maar mogelijk grijpt het voor de logischerwijs CLE 63 geheten topversie nog wel naar een zes-in-lijn. De nieuwe E-klasse lijkt in tegenstelling tot de C-klasse namelijk nog wel een zescilinder te krijgen en heel misschien zelfs nog wel een V8. Dat blijft dus nog even spannend voor de CLE. Een ‘mildere’ CLE 43 geheten versie met een tot ruim boven de 400 pk opgefokte 2.0 viercilinder ligt logischerwijs ook in het verschiet. Reken op een onthulling laat in dit jaar of begin 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.