Ford Mustang Mach-E kan mogelijk uitvallen

Ford heeft Amerikaanse autodealers opgeroepen om de verkoop van de Mustang Mach-E tijdelijk te staken. Volgens onder meer Automotive News roept Ford in de Verenigde Staten een kleine 50.000 Mustangs Mach-E terug vanwege een mogelijk probleem dat ertoe kan leiden dat een hoofdschakelaar van de accu’s oververhit raakt, met als gevolg dat de Mustang Mach-E weigert te starten of zelfs tijdens het rijden uitvalt.
Het gaat om 48.924 Fords Mustang Mach-E die tussen 27 mei 2020 en 24 mei 2022 zijn geproduceerd in Fords fabriek in het Mexicaanse Cuautitlan. De Mustang Mach-E rolt ook in China van de band, maar daar gebouwde exemplaren lijken niet bij de terugroepactie betrokken. Een zegsman zegt tegen Automotive News dat de potentiële kwaal verholpen kan worden middels een softwareupdate die naar verwachting in juli wordt uitgerold.
We zijn nog in afwachting van een reactie van de Nederlandse importeur over wat de gevolgen van deze terugroepactie voor de Nederlandse markt zijn. Vooralsnog heeft RDW geen terugroepactie uitstaan voor de Mustang Mach-E.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.