Vernieuwde DS 7 Crossback op pad

Met de 7 Crossback presenteerde DS in Europa voor het eerst sinds de lancering van de DS 5 in 2011 een volledig nieuw model. De in 2017 tijdens de Autosalon van Genève aan het publiek voorgestelde SUV is inmiddels ruim vijf jaar oud en dat betekent dat de tijd rijp is voor een opfrisbeurt.
Dat de DS 7 Crossback binnenkort gefacelift wordt, is natuurlijk geen verrassing. De auto deelt zijn basis met de Peugeot 3008 en 5008 en met de Opel Grandland en Citroën C5 Aircross. Al deze zustermodellen van de 7 Crossback zijn eerder al gemoderniseerd en dus kan DS niet meer achterblijven. Wel lijken de optische wijzigingen die DS voor de 7 Crossback in petto heeft minder ingrijpend te worden dan die van zijn broertjes en zusjes.
De DS 7 Crossback krijgt een aangepaste grille met een nieuwe omlijsting waardoor de vorm ietwat lijkt te veranderen. Zo loopt de onderzijde niet meer volledig horizontaal en loopt hij aan de bovenkant tapser toe. Net als de DS 4 lijkt de 7 Crossback verticale led-dagrijverlichting onder de koplampen te krijgen. Het is nog niet helemaal helder in welke mate de bilpartij van de DS 7 Crossback wordt herzien. In het interieur zien we geen grote wijzigingen, al wordt ongetwijfeld het infotainmentsysteem gemoderniseerd. Opvallend is dat DS ook de vernieuwde versie van zijn grootste SUV gewoon weer een conventionele automaathendel geeft en dat een kleiner keuzeknuppeltje aan zijn neus voorbijgaat.
Het is goed mogelijk dat DS het ‘Crossback’-deel uit de modelnaam sloopt en dat de SUV straks simpelweg DS 7 heet. Als dat zo is, dan zal ook de DS 3 Crossback op termijn ‘DS 3’ gaan heten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy