Toys 4 Boys: oer-mini met elektrische aandrijflijn

Aznom Automotive ken je wellicht nog van de Palladium, een bijna kolderieke mengelmoes van een SUV en een sedan op basis van de Ram 1500. Datzelfde Aznom Automotive heeft nu een nieuw submerk uit de grond gestampt dat het Toys 4 Boys heeft genoemd. Omdat het lanceren van een elektrische versie van een klassieker tegenwoordig net zo populair is als het vervangen van ‘for’ voor een ‘4’ dat zo’n twintig jaar geleden was, stelt Toys 4 Boys in de vorm van een elektrische oer-Mini zich aan de wereld voor.
Toys 4 Boys is Aznom’s merk dat vooral kleine auto’s gaat voeren. De Mini E-Classic die tijdens Top Marques is gepresenteerd, past daar dan ook prima bij. De Mini E-Classic van Toys 4 Boys is gebaseerd op een Mini Mk5 en heeft een 61 pk sterke elektromotor en een 14 kWh accu, voldoende voor zo’n 140 kilometer bereik. De Mini E-Classic is natuurlijk een zogeheten restomod en dus moderniseert Toys 4 Boys meer dan alleen de aandrijflijn. We zien onder meer digitale klokjes en led-verlichting aan de voorzijde. Het laadpunt bevindt zich op de plek waar normaal gesproken de vulopening van de benzinetank zat: linksachter. De elektrische aandrijflijn is volgens Toys 4 Boys en Aznom helemaal modulair en komt op termijn ook in andere klassiekers te liggen, zo geven de bedrijven aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.