Opel Calibra (1991) – Liefhebber gezocht

Ja, de Opel Calibra raakt echt op leeftijd. In 1989 werd hij onthuld en met zijn ultralage Cw-waarde van 0,26 baarde hij opzien. Het was een record voor productieauto’s en nog steeds kun je met zo’n stroomlijn goede sier maken. 
Manta-opvolger
De Opel Calibra volgde de Manta B op, die maar liefst veertien jaar dienst deed als coupé in de middenklasse. Het was de tijd dat bijna elke grote fabrikant wel een mooie tweedeurs afgeleide van hun D-segmentmodel aanbood. Als basis voor de Calibra pakte Opel de Vectra A. Eigenlijk zie je dat alleen in het interieur terug. Helaas namen ze het dashboard een op een over voor de Calibra. 
Eerst als 2.0i en 2.0i 16V
De Calibra was er aanvankelijk met een 2.0i en een 2.0i 16V. De twee krachtbronnen kon je in de Vectra krijgen maar ook in de Kadett GSi. De zestienklepper was een vurige machine, en met 150 pk een lekkere vlotte aandrijflijn. Deze 2.0 achtklepper is met zijn 115 pk wat gezapiger. Er kwamen al snel 4×4-versies van beide motoren en het feest werd later compleet door de komst van de 2.5 V6 met 170 pk en de heftige 2.0 16V Turbo, goed voor 204 pk en standaard voorzien van 4×4. 
106.000 kilometer
De Calibra die we aantreffen in het aanbod op de site heeft nog maar 106.000 kilometer gelopen. De prijs van 3.250 euro lijkt ons redelijk, want gezien de originele staat van de auto en de mooie tellerstand lijkt de aanschaf van dit exemplaar een verstandige keuze. Er zijn veel detailfoto’s al missen we een close up van de achterste wielkasten. Een berucht onderdeel van Opels uit die tijd. Je ziet ze vaak krokant, aangevreten door het roestspook. Een nadere inspectie ter plekke kan dus geen kwaad.
Verder geen fratsen op deze Calibra, dus geen spullen van Irmscher, Zender of welke tuner dan ook en dat is het vermelden zeker waard. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy