BMW M3 Touring wordt bijna onthuld

Al bijna twee jaar geleden kondigde BMW aan dat er voor het eerst een M3 Touring komt. Nou ja, voor het eerst, er was al eens een Touring van de M3 E46, maar die ging niet in productie. Nu is het dan echt zo ver en volgens BMW wordt het lange wachten nu eindelijk beloond. Tijdens het Goodwood Festival of Speed trekt BMW M het doek van de M3 Touring. Op donderdag 23 juni, om precies te zijn. BMW M parkeert de nieuwkomer naast de extreme M4 CSL, die vorige maand werd gepresenteerd.
Voor grote verrassingen zorgt de BMW M3 Touring vermoedelijk niet meer. Kort door de bocht is het een 3-serie Touring met een dikker achterwerk (met maar liefst vier uitlaten) en uiteraard de bijzondere neus die we al kennen van de M3 sedan. De M3 Touring profiteert overigens ook direct van nieuwigheden die bij de facelift van de 3-serie zijn geïntroduceerd, waaronder het nieuwe dashboard met het in een licht gebogen paneel ondergebrachte instrumentarium en infotainmentscherm.
Het lekkerste aan de M3 Touring vind je uiteraard onder de motorkap. Daar ligt een 3,0-liter biturbo-zes-in-lijn, die op zijn minst goed is voor een vermogen van 480 pk. Er gaan echter geruchten dat de M3 Touring direct Competition-kracht krijgt en dus 510 pk levert. Nog een kleine twee weken en we weten het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.