Trajectcontrole voor het eerst aangepast aan werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert vanaf 13 juni tot begin 2024 onderhoud uit aan de Galecopperbrug, op de A12 en richting Arnhem. Op dit stuk zal de maximumsnelheid in deze lange periode verlaagd worden naar 70 km/h. Dat is in deze periode ook de snelheid waarmee de trajectcontrole rekening houdt. Wie dus harder rijdt dan 70 km/h op dit traject en in de genoemde periode, krijgt ongeacht het tijdstip gewoon een bon.
Dit aanpassen van de ingestelde snelheid van een trajectcontrolesysteem is nooit eerder gedaan, meldt het OM. Of het hiermee meteen de normale gang van zaken wordt weten we niet: waarschijnlijker lijkt het dat deze stap alleen wordt ingezet bij langdurige werkzaamheden, zoals die aan de Galecopperbrug. De brug krijgt onder meer nieuwe bekabeling.

Een eventuele bekeuring op deze plek is trouwens ook meteen een forse, want overtredingen bij wegwerkzaamheden worden vanwege het gevaar voor wegwerkers zwaarder beboet. 80 in zo’n 70-zone kost voor correctie bijvoorbeeld €38, terwijl 110 waar je 100 mag normaliter ‘slechts’ 33 euro boete oplevert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.