Red Bull-topman niet gerust: 'Mercedes is gevaarlijk'

De strijd om de wereldtitel gaat tot op heden tussen Ferrari en Red Bull Racing. Mercedes heeft al een dermate achterstand dat je niet meer zou verwachten dat de twee topteams zich er nog heel erg druk om maken. Dat klopt maar deels, want Charles Leclerc liet bijvoorbeeld onlangs weten dat je Mercedes ‘nooit mag uitvlakken’. Zijn teambaas was wat sceptischer en ziet Mercedes voorlopig niet als een gevaar. Bij Red Bull gaat Helmut Marko inmiddels al wel zo ver. Volgens de Oostenrijker zit er een beest verscholen in de Mercedes W13.
In gesprek met het Duitse Formel1 windt hij er geen doekjes om: “Mercedes heeft in de race en in trainingen ontzettend snelle rondjes. Niet constant, dus het is een beetje de vraag waar dat vandaan komt. Dat lijken ze zelf ook niet helemaal te weten. Maar, het gevaarlijke is dat het potentieel er echt is.” Marko is dan ook op zijn hoede voor het moment dat Mercedes ontdekt hoe ze de W13 moeten temmen. “Als ze dat (die snelheid, red.) een race lang kunnen oproepen, dan zitten ze erbij vooraan.” De baas van Max Verstappen houdt voorlopig zijn vingers gekruist. “Goddank is het nog steeds een probleem voor ze om continue zo te rijden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.