Cadillac Celestiq wordt elektrische rivaal EQS

Cadillac lijkt het weer aan te durven om met een sedan in de topklasse aan zijn modellenreeks toe te voegen. Momenteel zijn de CT4 en CT5, achtereenvolgens concurrenten voor de BMW’s 3- en 5-serie, de enige vierdeurs modellen van het merk en bestaat de rest van de line-up uit een uitgebreide reeks SUV’s. Naast de XT4, XT5 en XT6 heeft Cadillac de volledig elektrische Lyriq en de sinds het verdwijnen van de CT6 als topmodel aangestelde Escalade. De ervaring die Cadillac op elektrisch vlak met de Lyriq heeft opgedaan lijkt het management van het merk overtuigd te hebben om met een elektrische toplimousine te momen.
Cadillac schotelt ons namelijk de eerste visuele flarden voor van de Celestiq, een concept-car waarmee het merk een concrete vooruitblik geeft van een elektrische sedan in het segment waar de Mercedes-Benz EQS opereert. Cadillac spreekt van een ultra-luxe model waarin zowel avant-garde-elementen als invloeden uit het futurisme in zijn verwerkt. Cadillac omschrijft zijn topsedan zelfs als ‘de nieuwe standaard’. Zo kennen we Cadillac weer.
De ;aatste topsedan van Cadillac: de CT6 (2015-2021)
Deze zomer maakt Cadillac meer bekend over de Celestiq. Waarschijnlijk maakt ook de Celestiq gebruik van de Ultium-techniek van General Motors waar niet alleen de Cadillac Lyriq, maar ook de nieuwe elektrische Hummer en de elektrische Chevrolet Silverado gebruik van gaan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.