Open nieuwkomer van Honda

Met het recente verdwijnen van de S660 heeft Honda geen cabriolet of open tweezitter meer. Mocht je een S660 tegenkomen, dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook nog eens op bezoek in Honda’s thuisland, de open kei-car werd immers alleen in Japan verkocht. Op deze patenttekeningen is een nieuw open studiemodel van Honda te zien, een vrolijk ogende creatie waarvan je op deze platen de gestippelde contouren moet volgen om de algehele vorm van de auto te zien.
De open Honda is een sterk afgerond open model met een heel lage voorruit. De sympathiek ogende designstudie heeft recht van voren bezien een waar lachebekje, compleet met een zwart masker waarin net als bij auto’s als de Honda E en de Sports EV Concept de koplampen zijn ondergebracht. Opvallender is echter de configuratie van de vooralsnog onbekende Honda. Het is namelijk een vierzitter.
Wie direct een plan trekt om z’n spaarsaldo te laten groeien met als doel op termijn een open Honda met vier zitplaatsen aan te schaffen, moeten we teleurstellen. De kans dat de auto in productie gaat, of dat je er überhaupt een tastbare versie van te zien krijgt, is namelijk bijzonder klein. De auto op de patentplaten is namelijk afkomstig van het team van Kiyoshi Shimizu, manager en hoofdingenieur van Honda R&D, een bedrijfstak van Honda die zich bezighoudt met de ontwikkeling van nieuwe technologie en ontwerpen. In 2021 kon AutoWeek je al twee eerdere concept-cars van Honda R&D op patentbeeld laten zien. Vooralsnog heeft Honda van geen van deze modellen een tastbaar exemplaar getoond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.