Nieuwe BMW M2 gelekt

Aan de achterkant volgt de nieuwe M2 het recept van zijn voorganger. Hij ziet er mede dankzij zijn uitgeklopte wielkasten een stuk krachtiger uit dan de huidige rangetopper uit de 2-reeks: de M240i Coupé. Verder gaat het ontwerp van de achterbumper op de schop. Rondom de reflectoren zitten enkele scherpe vouwen en onder de achterbumper prijkt een nieuwe diffuser met de vier welbekende uitlaten. Ook lijken de achterlichten iets donkerder dan die van de M240i, maar dat kan ook aan de belichting liggen. Zijn er nog overeenkomsten met de minder bedeelde broertjes van de M2? Jazeker, de spoilerlip op het kofferdeksel is daarop ook te vinden.
BMW M2 op spionagebeeld
Bij dit soort gelekte foto’s is het altijd nog maar de vraag of ze echt zijn. Leggen we de gelekte M2 echter naast de spionagefoto’s, dan lijkt de vorm overeen te komen. Alleen de reflectoren op de achterbumper zijn nog goed ingepakt, maar de uitgeklopte spatborden en de vorm van de onderkant van de achterbumper laten zich lastiger verpakken. Het feit dat de ongecamoufleerde M2 zich tussen enkele zwarte doeken bevindt, sterkt het vermoeden dat BMW hem eigenlijk nog geheim had willen houden voor de buitenwereld.
De technische specificaties van de nieuwe M2 zijn nog niet bekend, maar reken op een 3.0 zes-in-lijn die waarschijnlijk minimaal 410 tot 450 pk op de achterwielen loslaat. In welke uitvoeringen de nieuwe M2 op de markt komt is eveneens gissen, maar als BMW met de M2 de rest van het M-gamma volgt, komt de M2 ook met de toevoegingen Competition en CS op de markt. Die zouden dan qua vermogen dichter naar de ten minste 480 pk sterke M3 en M4 toe kunnen kruipen. De Competition-versies hebben doorgaans een zwarte letter-cijfercombinatie als modelaanduiding op het kofferdeksel, dus de gelekte M2 is hoogstwaarschijnlijk geen Competition. In juli trekt BMW het doek van de nieuwe M2, dus dan weten we meer.
Bron: Wilco Blok op Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy