Musk nuanceert inkrimp-wens Tesla

Musk zou zijn personeelsbestand willen inkrimpen wegens ‘een superslecht voorgevoel’ over de economie. Niet best, omdat dit komende van de rijkste man op aarde en één van de meest vooraanstaande topmensen van de auto-industrie moeilijk genegeerd kan worden. Er zou per direct een personeelsstop bij Tesla zijn afgekondigd, plus het doel om de hoeveelheid personeel met tien procent te doen dalen.
Daar wordt nu wat nuance in aangebracht door Musk, uiteraard via Twitter. Van daling is in dit bericht zelfs helemaal geen sprake. De totale hoeveelheid Tesla-medewerkers zou in de komende 12 maanden juist groeien. Het aandeel van ‘salaried’ medewerkers, dus mensen met een vast maandsalaris, zou daarbij wel gelijkblijven. Musk lijkt dus af te willen van een aantal duurbetaalde vaste medewerkers, in ruil voor flexibeler medewerkers die wellicht wat lager op de ladder staan.
Dat past ook in eerdere berichten van de Tesla-topman, waarin hij het personeel opdroeg om na corona weer gewoon fysiek op het werk te verschijnen. Thuisblijven zou worden gezien als een ontslag. Mensen die thuisblijven, zouden volgens Musk ‘ergens anders kunnen doen alsof ze werken’.
De dieperliggende boodschap, namelijk de angst voor een recessie, blijft hiermee wel staan. Musk wil kostenbesparende en flexibiliteit verhogende maatregelen bij Tesla, om zo beter opgewassen te zijn tegen economische tegenslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.