Hyundai blikt vooruit op Venue

Net als veel andere grote autofabrikanten levert ook Hyundai van markt tot markt compleet andere modellen. Zo voert het sinds 2019 in onder meer de Verenigde Staten en India de Venue, een grofweg 4 meter lange cross-over die een maatje kleiner is dan zowel de hier bekende Bayon als Kona. De Venue is inmiddels zo’n drie jaar oud en dat betekent dat Hyundai de kleine hoogpotige binnenkort een opfrisbeurt geeft.
Hyundai Venue (2019-2022)
De Venue deelt zijn K2-platform met auto’s als de reeds genoemde Kona en Bayon en dus ook met de i20 en hier niet geleverde modellen als de Creta/ix25 en een reeks modellen van Kia. Op de door de Indiase tak van Hyundai vrijgegeven designschetsen is te zien dat de Venue een vernieuwde voorkant krijgt met daarin aangepaste led-dagrijverlichting en een volledig nieuwe grille waarin Hyundai de concave lijnen optisch heeft weggepoetst. Grotere designwijzigingen nemen we aan de achterzijde waar. De ietwat brave rechthoekige achterlichten worden vervangen door scherper getekende exemplaren die straks met elkaar worden verbonden door een over de breedte van de achterklep lopende ledbalk.
Op motorisch vlak hoeft in ieder geval de Indiase consument niet op grote wijzigingen te rekenen. Het huidige model is leverbaar met een 83 pk sterke atmosferische 1.2, met een 100 pk sterke geblazen 1.0 én met een 1.5 diesel. Die machines lijken ook in de vernieuwde Venue terug te keren.
Zoals gezegd heeft Hyundai in Nederland de Venue niet op de menukaart staan. Zie jij in de vernieuwde Venue een welkome gast op het Nederlandse wegennet? Wat formaat betreft zit hij dus dicht op de Bayon en Kona, maar staat er toch net een stap onder. Laat het ons weten in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy