Nederlanders gooien tank nog altijd minder vol

Eind maart bleek uit een analyse van ING al dat de totale pinomzet bij Nederlandse tankstations veel minder hard steeg dan de gemiddelde brandstofprijzen. Dat wees erop dat automobilisten hun tank minder vol tanten dan voorheen. Destijds concludeerde ING dat een en ander mogelijk verband hield met de toen aangekondigde verlaging van de accijns op brandstof per 1 april. Inmiddels blijkt dat laatste niet het geval. Uit een nieuwe analyse die ING op verzoek van BNR heeft uitgevoerd blijkt namelijk dat automobilisten in Nederland nog altijd minder uitgeven aan de pomp.
ING heeft opnieuw de pinomzet van Nederlandse tankstations onder de loep genomen heeft deze vergeleken met die van september vorig jaar. De brandstofprijzen liggen nu 21 procent hoger, maar de pinomzet bij tankstations is met maar 15 procent toegenomen. Volgens ING-econoom Marten van Garderen zijn automobilisten in Nederland niet minder gaan tanken. Wel gooien Nederlandse automobilisten de tank minder vol en kiezen ze voor goedkopere pompstations.
De Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) van een liter Euro 95 (E10) bedraagt momenteel €2,38, die van Diesel €2,09. Eind maart was de GLA van een liter Euro 95 nog €2,33 en van diesel €2,18.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.