Tesla wil Duitse fabriek nu al uitbreiden

Volgens de burgemeester van Grünheide is Tesla er niet op uit om de productiefaciliteit zelf te vergroten, maar gaat het alleen om het bouwen van extra logistieke faciliteiten voor de fabriek. Daar hoort dus ook een goederentreinstation bij. Momenteel beslaat de autofabriek van Tesla een oppervlakte van circa 300 hectare. De burgemeester stelt dat in juni al een besluit kan worden genomen over de aanvraag. Vermoedelijk gaat dat weer de nodige strijd opleveren met klimaatactivisten, want die hebben hun zorgen uitgesproken over de uitbreidingsplannen vanwege de impact op de lokale natuur.
Op 22 maart van dit jaar opende Tesla zijn fabriek in Grünheide, in de buurt van Berlijn, na een lange bureaucratische aanloop. Na de opening is de fabriek niet bepaald onbesproken gebleven. Er was namelijk sprake van een verflekkage in de spuithal waarbij maar liefst 15.000 liter verf weggelekt zou zijn. De milieuactivisten eisten na die gebeurtenis dat de vergunning van de fabriek ingetrokken zou worden. De lokale overheid zag echter geen reden tot zorgen en tot op heden is de Tesla-fabriek zonder onderbreking operationeel gebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy